Felkavaró fotót és videót posztolt Varga Csaba: így néz ki, miután felért a Himalája csúcsára

“Ez a csúcs! 8125 méter! Nagyon nehéz volt” – kezdte videóját Varga Csaba nagyváradi hegymászó, aki pótlólagos oxigén és serpák segítsége nélkül hódította meg a Nanga Parbatot, a Himalája egyik legmagasabb csúcsát.

A 41 éves sportember több mint 24 óráig mászott 7 ezer méteres szint fölött.  A csúcstámadást ugyanis közvetlenül a 6750 méteren lévő 3-as táborból indította el, nem a 7200 méteren lévő 4-esből.

“Hajrá Erdély! Hajrá Partium! Hajrá Székelyföld! Hajrá Felvidék, Anyaország, Délvidék, Kárpátalja, Őrvidék! Kitartást, sziasztok” – zárta bejelentkezését a hegymászó.

Csaba egy magyar zászlóval is üzent a csúcsról, a lobogón a Nagyvárad felirat volt olvasható.

“Ez a siker az egész magyar nemzet sikere. Büszkék vagyunk Csabára, hogy »kitűzte« a magyar zászlót a világ 9. legmagasabb hegycsúcsára, bebizonyítva, hogy hittel, akarattal és kitartással a legnehezebb célokat is el lehet érni […]

Csaba a ma élő, legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Ezzel a sikerrel már hat 8000 méternél magasabb hegycsúcsot mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül” – írta ekkor bejegyzésben a Hazajáró.

A portál a közösségi oldalán azóta közzétett egy nagyon sokat mondó képpárt is.

“Varga Csaba a Nanga Parbat előtt és után. A 2 kép között 4 hét és 8125 m magasság. Szenvedés nélkül nincs dicsőség” – olvasható a fotók mellett.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!