Először szólalt meg lemondása óta Novák Katalin! Videón, mit mondott a kegyelmi botrányról:

Miután Novák Katalin lemondott, sokan voltak nagyon csalódottak a hívei közül. Ők a mai napig várják azt, hogy visszatérjen.

Ezek egyike az egykori köztársasági elnök régi barátnője, Skrabski Fruzsina is, aki nemrég a Blikknek nyilatkozott arról, mikor, hogyan és milyen szerepkörben léphet újra nyilvánosság elé a lemondott köztársasági elnök.

Azt is elárulta, mit élhetett át kegyelmi botrány alatt, a legnehezebb napokban: “Katalinnak rendkívül támogató, szerető családja van, akikre ebben a helyzetben is számíthatott, s a közeli barátai is támogatják.

Ahogyan ismerem, nagyon rosszul esett neki a sok támadás, de a pozitív, támogató üzenetek, nyilvános kiállások erőt adtak neki. Azonnal üzentem én is, ami nagyon jól esett neki” – kezdte a lapnak a hűséges barátnő, aki régről ismeri Novák Katalint.

Skrabski Fruzsinának van véleménye a kegyelmi ügyről, és Novák Katalin abban betöltött szerepéről is: “Katalin hozott egy döntést, ami hibásnak bizonyult.

Pedig egy végtelenül tisztességes, becsületes ember, aki tudomásom szerint abban a tudatban döntött, hogy egy olyan embernek ad kegyelmet, aki valójában nem bűnös.

Sajnálom, hogy így alakult, és ez a döntés ilyen következményekhez vezetett. Magyarország hatalmasat veszít a hiányával, ma a közéletben nagyon kevesen képesek arra, hogy úgy szólítsák meg az embereket, ahogy ő tette”

A barátnő azt is “megsúgta”, milyen jövő állhat Novák Katalin előtt: “Bizonyosan fájt neki a kegyelmi botrány, de tudom jól, megrázza magát és újult erővel, üstökösként tér majd vissza.

Mert egy nagyon erős, életszerető nő. Talán még nem jött el az ideje, de én nagyon várom, hogy visszatérjen” – hangsúlyozta.

Nos, szerdán megtört a jég, ám Novák Katalin egyelőre csak mint magánember mutatkozott. A reptéren sikerült lefotózni őt, ha kíváncsi vagy a képre, ide kattintva láthatod.

A Telexnek a német-magyar meccs után sikerült őt megszólaltatnia, és megkérdezni tőle, mit gondol a kegyelmi botrányról.

Ha kíváncsi vagy, mit válaszolt Novák Katalin, a videóból kiderül:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!