Mindjárt ideér a farkasordító hideg! Képtelenség lesz spórolni a fűtéssel, mutatjuk, mire készülj!

Az idei tél eddigi két leghidegebb éjszakája következik vasárnap és hétfő hajnalban, sajnos képtelenség lesz spórolni a fűtéssel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján farkasordító hidegre kell számítanunk, ráadásul lesznek olyan térségek, ahol napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

“Az éjszaka első felében a Dunától keletre erősen felhős vagy borult lesz az ég, és néhol hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat, majd megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet.

Másutt túlnyomóan derült időre van kilátás. Az északnyugati, északi szél fokozatosan veszít erejéből, hajnalra már mindenütt mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és -2 fok között valószínű, de a derült, hóval fedett részeken ennél pár fokkal hidegebb lehet.

Vasárnap többnyire derült vagy kissé felhős időre van kilátás, Borsodban néhol több felhő is lehet az égen. Estétől nyugat felől felhősödés kezdődik. Csapadék nem várható.

A Tiszántúlon az északkeleti, a Fertő térségében a déli szelet kísérik élénk lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

Éjjel, reggel rétegfelhős, párás, ködös körzetek is lehetnek, néhol zúzmarás köd is képződhet. Számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a délkeleti, keleti szél.

Hétfő hajnalban általában -9, -3 fokot mérhetünk, de a kevésbé felhős, szélvédett, havas részeken hidegebb is lehet. Kora délután -2, +4 fok valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket” – olvasható az előrejelzésben.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!