Az anyuka úgy tudja, ikreket vár, az első komolyabb vizsgálaton az orvos így szól: látok én itt még valamit

Lauren a férjével, Daviddel közösen végül úgy döntött, hogy megpróbálják a mesterséges megtermékenyítést, mivel ezt tartották a legjobban járható útnak. Segítségével Lauren sikeresen teherbe esett.

Az első rutinvizsgálaton azt mondták az ápolók Lauren-nek, hogy kifejezetten magas a HCG szintje, ami azt jelentette, hogy nagy volt az esélye, hogy több, mint egy gyermek növekszik a hasában.

Lauren és David nagyon megörültek a gondolattól, hogy talán két ikerbabájuk vagy esetleg hármas ikreik lesznek. Mivel régóta küzdöttek azért, hogy gyermekük legyen, nagyon feldobottak voltak a gondolattól.

Ezután jött az ultrahang. A megdöbbent orvos néhány másodpercig vizsgálta a monitort, amikor közölte a hírt:

“Én itt öt babát számolok.”

Lauren elámult, ez szinte hihetetlen volt. Ekkor az orvos visszafordult a monitor felé és helyesbített:

“Várjon egy kicsit! Látok egy hatodikat is!”

A zavarodott pár lesokkolva bámult a képernyőre. HAT!

Lauren és David nehéz helyzetben voltak; dönteniük kellett, hogy csökkentik a magzatok számát vagy bevállalják a rizikót és a lehetséges életveszélyes szövődményeket és minden kicsit megtartanak.

Sok gondolkodás után végül úgy döntöttek, hogy esélyt adnak a babáknak a harcra, az orvos pedig megígérte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az összes kicsi biztonságban a világra jöhessen.

Hétfő reggel, 2012. április 23-án, a terhesség 30-ik hetében, hét héttel a kiírt időpont előtt Lauren 6 csemetéje a világra jött.

Andrew, Benjamin, Caroline, Leah, Allison és Levi születéskor 1-1,5 kg körüliek voltak.

A babák nem voltak elég egészségesek ahhoz, hogy az első néhány napban a szüleikkel együtt lehessenek.

Négy napos korában Allison volt az első baba, aki elég stabil állapotban volt ahhoz, hogy Lauren az ölébe vegye, de a nővérnek még így is helyén kellett tartania az összes csövet és vezetéket.

“Micsoda érzés volt! Abban a pillanatban, amikor először megfogtam a gyermekemet, akkor fogtam fel igazán, hogy anya lettem, ráadásul hatosikrek anyukája.” – mondta Lauren.

Az első néhány hét meghatározó volt a picik életében. Továbbra is aggódtak a szülők a komplikációk miatt, amelyek potenciális veszélyt jelentettek fogyatékosságra vagy a legrosszabb, halálra.

A csecsemők közül ötöt négy hónapos korban hazaengedtek. A kis Leah-nak még néhány hétig kórházban kellett maradnia, mivel ő volt a legkisebb, és ő küzdött a legjobban a méhen belül.

“Ő szó szerint a többiek alá volt szorulva az anyaméhben, így nem részesülhetett megfelelő tápanyagellátásban. Az agya nem tudott normálisan kifejlődni.” – mondta Lauren.

Andrew Noah, Benjamin Luke, Caroline Grace, Leah Michelle, Allison Kate és Levi Thomas nemrég ünnepelték hatodik születésnapjukat.

“Én az életünket félig kontrollált káosznak nevezem.” – mondta Lauren. “Nagyon szervezettnek kellett lennünk, különösen az első évben.”

A fiúk – Andrew, Benjamin és Levi – és két lány – Allison és Caroline – tökéletesen egészségesek. Leah-nak kicsit nehezebb a helyzete az agyi fejlődési rendellenessége miatt. Valószínűleg még sokáig gondozásra fog szorulni.

“Fogyatékos gyermekek számára létrehozott intézményben kezdte el az iskolai előkészítőt, de folyamatosan 100%-ot ad bele mindenbe és örökké mosolyog. Ő a mi kis napsugarunk.” – mondja Lauren.

Ebben a videóban 5 év elteltével láthatod a hatosikreket:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: tudasfaja)