Zacher Gábor szókimondó előrejelzést adott: “Ha szar lesz a palacsintában, akkor jön megint a…”

A népszerű és elismert toxikológus, Zacher Gábor, aki jelenleg a hatvani kórház főorvosa, nagyinterjút adott, amiben, szokásához híven meglehetősen szókimondóan fogalmazott az előttünk álló heteket, hónapokat illetően.

A szakember az Index kérdéseire válaszolva elmondta, nagy valószínűséggel az iskolakezdés fog legnagyobb mértékben hozzájárulni a 4. hullám kialakulásához itt, Magyarországon:

“Az iskolakezdés, ami többek szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a negyedik hullám berobbanjon – teszem hozzá, ezt két-három hétre jósolják” – figyelmeztetett a szakember.

Zacher Gábor szerint a megnövekedett esetszámokhoz igazodó covid-osztályokat viszonylag hamar létre lehet hozni, hiszen a gyakorlat tulajdonképpen már megvan. Szerinte inkább a személyzet a kérdés, illetve az, hogy mi lesz a szakrendelésekkel, tervezett műtétekkel:

“Nálunk, Hatvanban túl nagy lehetőség nincs, nem vagyunk sokan. Ha szar lesz a palacsintában, akkor jön megint a 48-72 vagy a 96 órázás” – tette hozzá a főorvos.

Érdemes az egész interjút elolvasni az Indexen, mert szóba kerül benne az augusztus 20-i ünnepségsorozatok illetve a szeptemberi eucharisztikus kongresszus egészségügyre, illetve a járvány alakulására gyakorolt hatása is.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI – Mohai Balázs)