Vízzel próbálta meg oltani az égő olajat egy fiú, súlyosan megsérült: a Katasztrófavédelem videót tett közzé, mindenki okulására

Szomorú esetről adott hírt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Marcaliban, egy földszinti lakás konyhájában tűz keletkezett, lángok csaptak fel.

Mint kiderült, az olaj égett, ezt próbálta meg az egyik lakó vízzel eloltani. Ez szinte a legrosszabb dolog volt, amit tehetett. Így ír erről a Katasztrófavédelem a Facebook bejegyzésében:

“A tüzet az egyik lakó megpróbálta vízzel eloltani, sajnos nem jó megoldást választott, mert az égő olajjal érintkezve a víz pillanatok alatt gőzzé vált, és robbanásszerűen kivetődött az edényből. A fiú súlyosan megsérült, a lángokat a város hivatásos tűzoltói fékezték meg.

Használj inkább fedőt!

Nem győzzük elégszer elmondani, ha észreveszitek, hogy meggyulladt az olaj, tegyetek az edényre egy fedőt vagy enyhén nedves rongyot, majd óvatosan húzzátok le a tűzről, a tűzhelyet pedig ki kell kapcsolni! A meggyulladt olajat SOHA ne próbáljátok vízzel oltani!

A kaposvári kollégáink bemutató videójában jól látható, hogy vízzel érintkezve milyen gyorsan felcsapnak a lángok”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!