Vitézy Dávid elárulta, kéri-e a szavazatok újraszámlálását: “76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi…”

Mi is beszámoltunk róla, hogy egészen elképesztően szorosan alakult Karácsony Gergely és Vitézy Dávid küzdelme a főpolgármesterségért a vasárnapi választásokon.

Mindketten több mint 371 000 szavazatot kaptak, és Karácsony Gergely csupán néhány száz szavazattal nyert.

Vizézy Dávid kedden délután bejelentette, hogy a szavazatok újraszámlálását fogja kérni, posztjában azt is elárulta, miért:

“Karácsony Gergely mai interjújában a Telex által lejátszott hangfelvételen azt mondja, hogy lapáttal fogja szétverni a fejem ebben a kampányban.

Az erre tett kísérleteit mindvégig éreztem, számtalan hazugságot terjesztett és mondott a főpolgármester rólam az elmúlt hetekben. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne emiatt, a szokásos áldozatszerepbe helyezkedett – mint mindig.

Jó lenne végre túllépni ezen a kampányon Budapest érdekében és végre a városról beszélni. Ez sajnos ma sem sikerült a főpolgármesternek, ehelyett ma is újabb vádaskodásokat és hazugságokat fogalmazott meg, most már nem csak engem, de a rám szavazókat is támadta.

Ami a választás eredményét illeti: csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni.

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel.

Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni.

Bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogom fogadni. Ha Karácsony Gergely győzelme jogerős lesz, gratulálni fogok neki – persze, ha addigra hajlandó felvenni a telefont, amit két napja nem sikerül, és ha addigra épp nem egy lapáttal akarja szétverni a fejem” – olvasható Vitézy Dávid bejegyzésében.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Vitézy Dávid Facebook oldala)