Videón a mobilrém: így tépi ki a telefonokat az utasok kezéből a villamoson!

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfival szemben, aki 2021 tavaszán, többnyire villamoson és villamosmegállóban lopott mobiltelefonokat azzal a módszerrel, hogy azokat kikapta az utasok kezéből, majd elmenekült – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott a X. kerületben, az 1-es számú villamos vonalán szemelte ki áldozatait. A férfi 2021. március 26-án, a Kőbányai úton utazott a villamossal, amikor felfigyelt egy nőre, aki a kezében tartotta a mobiltelefonját.

A megállóhoz érve odalépett a sértetthez, egy hirtelen mozdulattal kikapta a kezéből a telefont, majd a kinyíló ajtón keresztül leugrott a villamosról és elfutott.

Az elkövető másnap a Népligetnél tépte ki hasonló módon egy villamosra váró nő kezéből a mobilját, majd még ugyanezen a napon, a Kőbányai úton közlekedő villamoson egy férfi kezéből vette ki a telefont.

Mire a sértettek észrevették, mi történt, addigra a férfi elmenekült. Pár nappal később, szintén az 1-es villamoson, ismét ugyanezzel a módszerrel, egy nőtől lopott el egy készüléket.

Ugyanezekben a napokban a vádlott egy X. kerületben parkoló autóból – amelynek ajtaja csukva volt, azonban nem volt lezárva – tulajdonított el egy mobiltelefont.

Ezen túlmenően, a vád szerint a férfi 2021. április elején egy alkalmi munka-, illetve szállásadóját is meglopta, amikor a szálláshelyéül szolgáló ingatlanból eltulajdonította a sértett mobiltelefonját.

Az ügynek 6 sértettje van, a tőlük eltulajdonított telefonok értéke összesen meghaladja a 600.000 forintot.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 31 éves férfit 6 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen két lopás látható:

Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!