Veronai buszbaleset: lincshangulat a bíróságon! Hátat fordított a vétkes sofőr, majd pedig…

Biztos rengetegen emlékeztek még a veronai autóbusz-balesetre, ami 2017. január 20-án éjfél körül történt Verona és Velence között.

Az autóbusz Franciaországból, a Szinyei Merse Pál Gimnázium által évente megrendezett sítáborból tartott hazafelé.

Rajta utaztak a gimnázium tanárai, diákjai, egykori diákjai, az egyik tanár családtagjai, valamint két járművezető, összesen 56 fő – 43 fiatalkorú és 13 felnőtt (a két járművezetőt is beleértve).

A Magyarország irányába tartó autóbusz letért az útról, és fékezés nélkül az autópálya szalagkorlátjának hajtott, majd egy autópályahíd pillérének csapódott, végül kigyulladt.

A balesetben 18 fő vesztette életét, köztük sok gyerek.

Most tartották a balesetben vétkes sofőr bírósági tárgyalásának következő fordulóját.

A baleset okozóját, V. Jánost kéz- és lábbilincsben három bv-alkalmazott kísérte a Fővárosi Törvényszék tárgyalóterméhez – írja a Bors.

A folyosóról nyíló előtérben újságírók és gyászolók sokasága várta. Az egybegyűlteknek hátat fordított, és bár többen is megpróbálták szóra bírni, egyetlen hang sem hagyta el a torkát.

„Ilyen ember maga! Még a szemünkbe sem mer nézni” – mondta egy felháborodott édesanya, aki a középiskolás lányát veszítette el a közlekedési katasztrófában.

Szendrei Endre az unokahúgát veszítette el a balesetben. Felháborítónak tartja V. a tárgyaláson tanúsított viselkedését.

“Szomorú, hogy a mai napig nem kért senkitől bocsánatot, és mindent elkövet, hogy kibújjon a felelősségre vonás alól.

Attól tartunk, hogy V.-nek végül a hat évet sem kell majd kitöltenie, hiszen jó magaviselet miatt akár négy év után is szabadlábra helyezhetik” – mondta indulatosan a hozzátartozó.

(Kép: AFP)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI)