Uhh… – ez kemény lesz: vasárnapra ér ide ez a pokoli idő, és sajnos itt is marad

Az idei legbrutálisabb hőhullám tart felénk, és vasárnapra ide is ér. Nem lesz kellemes, nagyon nem.

Az Időkép előrejelzésében egyértelmű, hogy hétvégén beköszönt a fojtogató forróság:

“Szombaton napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés, kánikula és kevés zápor, zivatar várható. Helyenként élénk lehet a szél, 31-37 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.

Hétfőn napos időre, kevés felhőre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű. 32-38 fokig forrósodik a levegő” – szól a prognózis.

(Kép forrása: Időkép)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből az is kiderül, hogy a brutális kánikula kedden és szerdán sem fog enyhülni:

“Kedden napos idő várható általában kevés nappal képződő gomolyfelhővel. Az ország döntő részén száraz idő várható, de északnyugaton, nyugaton megnő a zápor, zivatar kialakulási esélye. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 16 és 23, délután 31 és 38 fok között valószínű.

Szerdán napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel. Csapadéknak kicsi az esélye. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 16 és 24, a maximum 30 és 37 fok között valószínű” – olvasható az előrejelzésben.

Közel egy hétig tartó, rekkenő hőségre készülhetünk tehát.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!