Totálisan megbolondul az időjárás karácsonyra: csak győzzük eltalálni, mikor milyen öltözet kell majd

Meglehetősen mozgalmas lesz az időjárás a karácsonyi ünnepek alatt! Komoly kihívás lesz eltalálni, hogy mikor milyen öltözet lesz a legmegfelelőbb.

Mutatjuk is a részleteket, az Időkép az alábbi részletes előrejelzéssel szolgál az ünnep három napjára:

“December 24-én felhős, viszont kifejezetten enyhe időre készülhetünk. Délelőtt még csak északon, északkeleten, délutántól viszont már délebbre is többfelé elered az eső. A Dunántúlon záporok, elvétve akár zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. A kevésbé szeles északi, északnyugati területeken tartósan párás, ködös körzetek is lehetnek. Enyhe, 3-9 fokos lesz a reggel, délután pedig 6-15 fokos maximumok várhatóak. Délnyugaton lesz a legmelegebb.

Karácsony első napján, december 25-én, erős hidegfront érkezik. A szél északnyugatira fordul, felerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. Reggel többfelé eshet, később már csak néhol északkeleten lehet egy-egy zápor. Délután 3-8 fok valószínű.

Karácsony második napján, december 26-án fagyos lesz a reggel. Napközben száraz, szeles, napos idő várható 1-5 fokos csúcshőmérséklettel” – írják.

Látható tehát, hogy míg 24-én akár 10-15 fok is lehet, addig 26-án a legtöbb helyen alig emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!