Több mint 30 évet ült ártatlanul börtönben a férfi: Ezt mondta, mikor kiderült az igazság

Szabadon engedtek egy kaliforniai börtönből egy gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt férfit, akiről több mint 30 év után kiderült, hogy ártatlan az ügyben.

A 69 éves Maurice Hastings pénteki Los Angeles-i sajtótájékoztatóján azt mondta: nem lett megkeseredett ember, előre néz, élvezni akarja az életet – írja az MTI.

George Gascón kerületi ügyész elmondta, végül DNS-vizsgálattal tisztázták Hastings ügyét, amelyben korábban “szörnyen igazságtalanul” jártak el.

A férfira 1988-ban szabtak ki életfogytiglani börtönbüntetést egy harmincéves nő öt évvel korábbi elrablása, megerőszakolása és meggyilkolása miatt.

Hastings már 2000-ben DNS-vizsgálatot követelt. Ügyére később a Los Angeles Innocence Project nevű szervezet figyelt fel.

A szervezet azon fáradozik, hogy ártatlanul elítéltek ügyét tisztázzák a különböző DNS-vizsgálatokkal.

Tavaly júniusban mutatták ki, hogy az elítélt Maurice Hastings DNS-mintája nem egyezik a holttesten talált DNS-nyomokkal.

A minták alapján most egy adatbank segítségével sikerült felderíteni azt is, hogy a gyilkosságot feltehetően egy másik, emberrablásokért és nemi erőszakért elítélt férfi követhette el, aki viszont 2020-ban meghalt.

Itt láthatod az ártatlanul elítélt férfi arcát, mikor közlik vele a jó hírt:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!