Tető a poharaknak, befőttesüveg kinyitása: nyolc bizonyíték, mi mindenre jó a műanyag fólia

Az alábbi fineszes, fóliás trükköket mindenképp érdemes megismerni, és kipróbálni!

Tető a poharaknak

Ha azt szeretnénk, hogy a pohárból ne folyjon ki a gyümölcslevünk, borítsuk le egy műanyag fóliával, és a közepébe szúrjunk bele egy szívószálat. Ha biztosra akarunk menni, akkor a fóliát rögzítsük befőttes gumival, vagy ragasztószalaggal.

Posírozott tojás

A posírozott tojás úgy készül, hogy egy liter vízhez hozzáadunk egy evőkanál ecetet, és, amikor elkezd forrni, akkor egy evőkanállal óvatosan belemerítjük a tojást. Ennél egyszerűbb, ha a tojást egy műanyag fóliával merítjük bele a forró vízbe. Így biztosabb, hogy nem fog szétesni.

Befőttesüveg kinyitása

Ha nem tudjuk kinyitni a befőttesüveget, vagy a borosüveget, tekerjünk rá egy kevés műanyag fóliát, és akkor nem fog csúszni a kezünk az üvegen, könnyebben ki fogjuk tudni nyitni.

Festékes ecsetre

Ha másnap folytatnunk kell a festést, tekerjünk a használt ecsetre háztartási fóliát, így nem fog megszáradni, és megkeményedni az ecset, könnyedén fogjuk tudni használni újra.

Rovarcsapda

Egy pohárba helyezzünk egy félbe vágott almát, borítsuk le egy műanyag fóliával, majd szúrjunk a fólia tetejére néhány lyukat. A muslicák, szúnyogok be fognak repülni az erjedő almára, de kifele már nem fogják megtalálni a kijáratot.

Klopfolás

Klopfolás előtt tekerjük a húst fóliába, és így fogjunk neki. A fólia megakadályozza, hogy szanaszét repüljenek a konyhában a húscafatok, sokkal tisztább lesz a munkafelületünk.

Költözés

Ha nem akarunk költözéskor mindent kipakolni a fiókból, hogy aztán majd újra vissza kelljen, egyszerűen borítsuk le egy fóliával a fiókokat, és, amikor újra a helyükre kerültek, akkor csak lazán levesszük a fóliát.

WC kidugaszolása

A WC-t könnyen kidugaszolhatjuk, ha a lefolyó részhez műanyag fóliát illesztünk, majd lehúzzuk a vizet. A fólia széleit rögzítsük ragasztószalaggal. Ezután egy párszor nyomkodjuk meg a fóliát, az alája összegyűlt levegő ugyanis jól ki fogja dugaszolni a WC-t.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)