Szlávik Jánost megkérdezték, ősztől megint kell-e maszkot viselnünk: ezt válaszolta

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa volt a TV2 reggeli műsorának, a Mokkának a vendége. A szakember több fontos kérdést is megválaszolt.

Szlávik szerint vélhetően a következő hetekben, hónapokban emelkedni fog a koronavírusos esetek száma, de egyelőre a mostani számok még nem jeleznek komoly gondot.

A főorvos elmondta, a beoltottak is megfertőződhetnek, viszont ők jellemzően tünetmentesek maradnak vagy nagyon enyhe tüneteik lesznek. Nagyon-nagyon ritka az, hogy egy kétszeresen beoltott embernél a delta variáns súlyos fertőzést okozzon.

Mikor a műsorvezető megkérdezte a főorvost, hogy szerinte visszatérhet-e a maszkviselés, így válaszolt: “bízom benne, hogy nem lesz mindenhol kötelező a maszkhasználat, nem lesznek mindenütt lezárások, nem kell újra bezárni az éttermeket, mozikat.”

Szlávik János azt is elmondta, hogy a delta variáns az idősek, immunhiányosok, daganatos betegek, hematológiai betegek, illetve szervátültetettek esetében jelent különösen nagy veszélyt. Itt meghallgathatod a teljes beszélgetést:

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!