Szijjártó nem lacafacázott: “Kikérem magamnak, teljesen nyíltan fenyegettem meg őket!” Itt a videó:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MCC Fesztiválon vett részt egy pódiumbeszélgetésen.

Ott elmondta, nem tartja szerencsésnek, ha egy nagykövet beleszól a célállomás országának belpolitikai viszonyaiba.

“Én kifejezetten meg szoktam tiltani, hogy politikai véleményt mondjanak az általam küldött nagykövetek az adott ország belpolitikai folyamatairól.

Meg szoktam tiltani, hogy demonstrációkon vegyenek részt, meg hogy ilyen közös elítélő nyilatkozatokat fogalmazzanak meg belpolitikai kérdésekben, mert nem ez a dolguk” – közölte.

A választások előtt a sajtóban olvasni lehetett arról, hogy Szijjártó Péter burkoltan megfenyegette a nyugati illetve nyugat-európai országok nagyköveteit, hogyha beleavatkoznak a választásokba, akkor majd baj lesz az együttműködéssel.

Erre a külügyminiszter keményen reagált: “Kikérem magamnak, teljesen nyíltan fenyegettem meg őket” – hangsúlyozta.

Mind a 26 diplomatának szemtől szemben fejtette ki, hogyha a magyar parlamenti választás alatt szükségét érzik annak, hogy közös platformokról bírálják a magyar embereket, a magyar választási folyamatot, a magyar politikai szereplőket és beavatkoznak a magyar választásba, tényleg baj lesz az együttműködéssel.

Osztályvezetői szint fölött nem fognak tudni kapcsolatot tartani a magyar államigazgatással.

“Mi is egy állam vagyunk, ezeréves keresztény államisággal rendelkezünk. Itt az ideje, hogy ennek megfelelően viselkedjünk” – szögezte le.

Itt meghallgathatod a beszélgetés ezen részét:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!