Sokaknak ezen a héten érkezik a 13. havi nyugdíj első, egy heti részlete: már a napot is tudjuk, hogy pontosan mikor

A kormány tavalyi döntése értelmében újra bevezették a 13. havi nyugdíjat. Idén februárban egyheti plusz juttatáshoz jutnak hozzá a jogosultak, már a pontos dátum is megvan, hogy mikor érkezik.

Február 12-én, pénteken kapják meg a jogosultak a januári nyugdíj 25 százalékával megegyező összeget, azaz az 1 heti, 13. havi nyugdíjat azok a nyugdíjasok, akik bankszámlával rendelkeznek. Akiknek a postás viszi ki a nyugdíjat, azok néhány nappal később jutnak hozzá.

Az egy heti nyugdíj összege átlagosan 37 ezer forintot jelent, értelemszerűen, akiknek a nyugdíja kisebb, mint az átlag, azoknak ez a plusz juttatás sem fogja elérni a 37 000 Ft-ot, akik pedig magasabb havi nyugdíjat kapnak az átlagnál, azok számára ez az egyheti részlet is magasabb lesz.

„A korhatárukat betöltő öregségi nyugdíjasokon kívül többek között a nők kedvezményes nyugdíjában, az özvegyi nyugdíjban, az árvaellátásban, a szolgálati járandóságban, a rokkantsági ellátásban, és a rehabilitációs ellátásban részesülők is megkapják az egy heti plusz juttatást” – nyilatkozta Farkas András nyugdíjszakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Akik több ilyen ellátásban is részesülnek, ők mindegyik után megkapják a plusz juttatást. Idén azok jogosultak a kiegészítő összegekre, akiknek 2021. előtt állapították meg a nyugdíját vagy az egyéb ellátását, mondta a szakértő.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!