Rusvai Miklós elárulta, kik lehetnek a legnagyobb veszélyben, ha ősszel jön a 4. hullám

Az ismert virológus szakember, Rusvai Miklós hétfő reggel járt a TV2 Mokka című műsorának stúdiójában, ahol a műsorvezetők kérdésére elmondta: attól függ leginkább, lesz-e 4. hullám ősszel, hogy addig még hányan oltatják be magukat.

Rusvai Miklós emlékeztetett arra, hogy “Magyarországon nagyjából 8,5 millió az a személy, aki oltható, tehát a 12 év feletti korosztályban ennyien vannak. 5,5 millió embert már beoltottunk, a maradék 3 millióból körülbelül 1 millió az, aki már átesett a fertőzésen, de nem oltatta magát.

Összességében azt mondhatjuk, hogy 70 százalékos az átimmunizáltság optimális esetben Ez már megakadályozhatja egy olyan mértékű járvány kialakulását, hogy igazi hullám legyen” – vélte a szakember, majd hozzátette:

“Én úgy gondolom, hogy egy megemelkedett esetszám lesz idén ősszel, de nem lesz akkora a járvány, mint tavaly ősszel volt.”

Rusvai Miklós hangsúlyozta: mindig az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, hiszen az ő immunrendszerük már sokszor nem reagál megfelelően. Különösen az oltatlan idősek vannak nagy kockázatnak kitéve az esetleges 4. hullám bekövetkeztekor.

Itt meghallgathatod a teljes beszélgetést:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!