Rubint Réka és Schobert Norbi kihagyhatta a 10 napos karantént Maldív-szigeteki utazása után: Réka elárulta, miért tehették ezt meg

Többen is megdöbbentek, amiért röviddel a Maldív-szigeteki utazása után Rubint Réka az RTL Klub műsorában szerepelt és nem kellett karanténba vonulnia.

Réka egy hosszú Facebook bejegyzésben írta le az érdeklődők számára, hogy miért nem vonatkoztak rá és férjére, Schobert Norbira a szabályok:

“Sokan kérdeztétek, hogy lehet az, hogy bemehetek az RTL stúdiójába, rám nem vonatkozik az utazást követő 10 napos hatósági karantén?! Nem, mivel tevékenységi körrel összefüggő üzleti úton voltunk, ami magában foglalja az Alakreform tábor szervezését és lebonyolítását.

Ezt a reptérre való megérkezéskor egy igazolással kellett alátámasztani, s a törvény értelmében Norbi és Én karantén mentességet kapunk. Ennek ellenére itthon vagyok, mert a gyerekek nem állnak a cégemmel jogviszonyban, így ők és a táborozók azon tagjai, akik nem estek még át a Coronavírus fertőzésen, azok 10 napos hatósági karantént kapnak az országba történő belépéskor.

Ezt a 10 napos karantént 2 negatív PCR teszt tudja feloldani. Az első tesztet már a reptéren megcsináltattuk, melynek már tegnap este megérkezett az eredménye. Szerencsére Mindenkinek negatív lett. 48òra múlva kell megcsináltatni a 2.tesztet. Ha az is negatív, akkor be kell mutatni a helyi rendőrkapitányságon és a hatóság feloldja a karantént.

Röviden ennyi az utazás utáni, itthon óvintézkedésekről. Amikor a Maldív-szigetekre utaztunk, akkor 72 òrán belüli 1 db negatív PCR teszt felmutatása volt szükséges az utazáshoz” – írta Rubint Réka a Facebook oldalán.

A teljes bejegyzést IDE KATTINTVA tudod elolvasni.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!