Rendhagyó kezdeményezéssel mentenék meg Novák Katalint! Már azt is tudni, eddig kik csatlakoztak:

Rendhagyó kezdeményezés indult a Facebookon, amely a szombaton lemondott Novák Katalin mellett áll ki.

A vasárnap délelőtt 1600 körüli követőnél járó oldal egyelőre két bejegyzésnél tart: az egyikben egy magyar zászlót posztoltak borítókép gyanánt, a másikban pedig leírják, miért érzik kötelességüknek, hogy támogassák a lemondott államfőt:

“Kiállok Novák Katalin mellett…

– Mert ő az, aki az elmúlt évtizedben a magyar közéletben bebizonyította, hogy a legfontosabb emberi értékeket szem előtt tartva, egymás megbecsülésével is lehet tenni az országunkért.

– Mert a hazánk iránti szenvedélyes szeretetével példát mutatott mindannyiunknak.

– Mert az elnöksége alatt oda is figyelmet irányított, ahova a hétköznapokban kevesebb jut – a legelesettebbek irányába.

– Aki soha, semmilyen formában nem használt öv alatti módszereket politikai ellenfeleivel szemben – miközben vele szemben számtalan alkalommal megtörtént ez.

– Mert Magyarország köztársasági elnökeként mind hazánkban, mind külföldön sikeresen képviselte az országot, kereste a közös hangot az ellentétek helyett, és minden eszközzel a békéért és a stabilitás megteremtéséért dolgozott.

– Mert büszke vagyok rá, hogy egy ilyen rendkívüli ember lehetett Magyarország első női köztársasági elnöke.

– Mert soha nem adna kegyelmet annak, akiről azt gondolja, hogy fizikailag vagy lelkileg gyermekeket bántalmaz.

– Mert nem leszek cinkosa azoknak, akik politikai haszonszerzés céljából összemossák a nevét a pedofíliával.

– Mert azon kevesek közé tartozik, akik hibájukért vállalják a felelősséget.

– Lemondása országunk számára nagy veszteség.

Ha Te is egyetértesz a fentiekkel, csatlakozz a közösségünkhöz és oszd meg ezt a bejegyzést!

Ha nem szeretnéd, hogy a józanság helyett a gyűlölet uralja a témát, és vele a mindennapjainkat, nyugodtan tiltsd le a hozzászólásokat!

Ezt a következőképp tudod megtenni: a poszt elkészítése után a bal felső sarokban általában az “ismerősök” jelenik meg – ezt állítsd át “nyilvános”-ra. Ezt követően szokásos módon publikáld a bejegyzésed. Ha megvagy vele, a megjelenő posztodnál a jobb felső sarokban kattints a három pontra és ott válaszd ki a “ki szólhat hozzá a bejegyzésedhez?” kérdésnél az: “@általad megemlített profilok és oldalak” lehetőséget.

Ha valami miatt mégsem sikerül, és elkezd rád ömleni a kommentszekció gyalázkodása, tarts ki! Csak így tudjuk megmutatni, hogy a csendes többséget továbbra sem lehet megvezetni.

Lássuk, kiben van még civil kurázsi” – zárul a kezdeményezés szövege.

Az oldal bejegyzését megosztotta Balog Zoltán református püspök, korábbi emberierőforrás-miniszter is, aki a közösségi oldalán annyit tett még hozzá a poszthoz, hogy: „Egyetértek, s ha egyetértesz oszd meg.”

Hoppál Péter kormánybiztos, Baranya megyei országgyűlési képviselő szintén támogatásáról biztosította Novák Katalint és Varga Juditot is. „Mindenképp kiállok Novák Katalin mellett! Méltóbb vagy! Mindent köszönünk, Elnök Asszony!” – írta, majd később Vargának is üzent: „Kiállok Varga Judit mellett is! Köszönünk mindent, Miniszter Asszony!

Kérdés, hogy ezzel a kiállással mit érnek el, és meg tudják-e menteni Novák Katalint.

Varga Judit volt férje, Magyar Péter pedig durva bejegyzéssel borította bilit, melyben hogy is mentek a dolgok, és milyen rendszer részese nem akar lenni többé. A bejegyzést ide kattintva láthatod.

Íme a Novák Katalin mellett kiálló Facebook oldal:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Novák Katalin Instagram oldala)