Razziára figyelmeztet a rendőrség, hétfőtől fokozottan ellenőrzik az autókat az utakon: leginkább ezek a sofőrök legyenek észnél

Érdemes különösen odafigyelni február 8-ától, azaz most hétfőtől az autósoknak vezetés közben, leginkább pedig a tehergépjárművek és az autóbuszok sofőrjeinek kell körültekintőnek lenniük.

Hétfőtől ugyanis fokozottan ellenőrzi a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat a rendőrség a közutakon, Magyarország egész területén – írja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye alapján az MTI.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) a február 8. és 14. közötti időszakra Truck & Bus elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálják a rendőrök.

Nem ez az első kamionosokra irányuló ellenőrzés a napokban, nemrégiben ugyanis drónnal figyelte a rendőrség az M7-es autópályán, mennyire tartják be az előzési tilalmat.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!