Puzsér Róbert nekiesett a DK-nak Karácsony és Vitézy miatt: “Választási csalás történhetett a DK-s…”

Kemény hangú bejegyzésben fejtette ki véleményét a publicista a főpolgármester-választás kapcsán, felvetette a választási csalás lehetőségét is.

Érvelését fotókkal is alátámasztotta a népszerű kritikus és megmondóember. Ezt írta:

“A jelek szerint szervezett választási csalás történhetett a DK-s Niedermüller Péter által vezetett Erzsébetvárosban és a DK-s Déri Tibor által vezetett Újpesten.

A szavazólapokon Szentkirályi Alexandra neve nagyon vékony rotring-ceruzacsíkokkal lett kihúzva, ami messzemenőkig alkalmas a választók megtévesztésére.

Az a tény pedig, hogy bizonyos választókörökben vastag filctollcsík, máshol meg vékony ceruzacsík vonala jelezte, hogy melyik jelölt lépett vissza a választáson való részvételtől, súlyosan sérti az egyenlő feltételek és esélyek elvét.

Ami leleplező, az az érvénytelen szavazatok nagyon nagy száma a fent említett kerületekben:

A Telex szerzőpárosa, Bódi Mátyás és Kovalcsik Tamás szerint „igazán szembeötlő, hogy a rontott főpolgármesteri szavazólapok magas aránya mennyire pontosan illeszkedik a budapesti kerületek határaihoz”.

Megítélésem szerint azokban a szavazókörökben, ahol a választók megtévesztésére alkalmas szavazólapok kerültek az urnákba, a választás megismétlése a kellő jogorvoslat.

Arra kérek minden felhasználót, hogy segítsen nyomást gyakorolni a döntéshozókra a választás tisztaságának helyreállítása érdekében” – hangsúlyozza posztjában a publicista.

Érdekesség, hogy azóta már karácsony is a főpolgármester-választás megismétlését követeli, ám ő már Budapest teljes területén. Rendkívüli bejelentését ide kattintva láthatod.

És hogy Vitézy Dávid milyen határozott bejegyzésben reagált Karácsony Gergely ötletére, ide kattintva nézheted meg.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!