Puskás Peti megnézte, mi történik Záhonynál az ukrán-magyar határon: könnyezve beszélt arról, amit ott látott

Puskás Peti is ellátogatott Záhonyba. Az ukrán-magyar határon lévő határátkelőhöz rengeteg menekült érkezik minden egyes nap.

Videója mellett írásban is rögzített néhány gondolatot az énekes:

“Megérkeztünk Záhonyba két vonat érkezése között egy nyugodtabb pillanatban, elhelyeztük a foodtruckot, de így is szembesültünk az önkormányzati dolgozók, a civil szervezetek elképesztő helyzetével és munkájával… mellbevágó élmény nem csak olvasni a híreket, hanem testközelből figyelni.

Tragédia, ami történik, nincs kifogás, nincs magyarázat arra, hogy ne ítéljük el ezt a háborút, ne próbáljunk segíteni a bajbajutottakon.

A legfontosabb szerintem, hogy hagyatkozzunk az emberségünkre, ne hazudjunk a helyzettel kapcsolatban és ne hagyjuk magunkat megvezetni.

Emberek millió menekülnek el otthonukból bombák elől, 2022-ben Európában…” – olvasható a bejegyzésben.

A videóban el is meséli, hogyan érintették a látottak: “Tragikus ezzel szembesülni. Itt állnak családok, gyerekeket pelenkáznak, ahol csak tudnak, kialakítva egy külön kis sarok, amennyire ki lehet alakítani egy vasútállomáson játszósarkot gyerekeknek.

Családok férfiak nélkül… szóval nagyon nehéz ehhez mit hozzáfűzni.

Két hete még valaki otthon éli az életét, a megszokott életét, és arra kényszerül, hogy elhagyja a házát, a lakását, az életét, abban a bizonytalanságban, hogy valaha visszatérhet, és hogy egyáltalán a férfiak visszatérnek-e a családba, vagy csak a halálhírük érkezik meg.

Tragikus ez az egész, ami történik, és azt gondolom, nincs kifogás arra, hogy ezt ne ítéljük el” – mondta a videóban Puskás Peti.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!