Öt furfangos módszer a porszívózás megkönnyítéséhez: ezeket alkalmazzák a nagy szállodaláncok is

1.Vécépapírguriga, mint szívófej

A szűk helyekre, apró sarkokba bizony elég problémás a porszívóval odaférni. Ha nincs a géphez kellően kicsi szívófejünk, ez a feladat szinte lehetetlennek látszik. Azonban nem kell kétségbeesnünk. Szinte biztos, hogy van otthon vécépapír gurigánk: fogjuk, és a végét begyűrve a géphez illesztjük. Már mehet is a porszívózás a kis helyeken is!

2.Porszívózzuk ki a mosógépet

A ruhák szöszei egy idő után eltömítik a mosógép dobját. Válasszuk ki a porszívó keféi közül a kárpitokhoz ajánlott, finomabb sörtéjű kefét, áramtalanítsuk a mosógépet, és porszívózzuk ki a szöszöket a megszáradt dobból.

3.Illatos lakás

A porzsákba tegyünk néhány öblítő-gyöngyöt, és így hosszú ideig élvezni fogjuk az otthonunk kellemes illatát. Tökéletes tisztaság, és friss illat lesz.

4.Elveszett ékszerek

Ha nem találjuk a fülbevaló párját, a porszívó segítségével könnyen meg fogjuk tudni találni.

Erősítsünk egy darab harisnyát egy befőttes gumi segítségével a porszívó csövére, majd pásztázzuk végig vele a szőnyeget. Pillanatok alatt rá fogunk bukkanni a fülbevalóra.

5.A bútornyomok eltüntetése porszívóval

Ha a szőnyegen arrébb tesszük az asztalt, vagy a széket, megmarad a bútor lábának a nyoma. Dörzsöljük át egy jégkockával a lelapuló szálakat, majd a porszívó segítségével simítsuk helyre a szőnyeg szálait. Így nem fog látszani a bútorok nyoma.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)