Őrület, mit írt Győzike Orbán Viktorral közös fotója mellé: tanulságos szavak!

Magyarnak lenni nem véletlen, hanem feladat, küldetés, valószínűleg a világ egyik legszebb küldetése – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tihanyban a Tranzit fesztiválon.

A kormányfő a Tranzit fesztiválon úgy fogalmazott: van egy kultúra, aminek az alapja egy olyan nyelv, amit azokon kívül, akik magyarnak születtek, mások nem értenek, nem is tudják fenntartani.

Egyetlen esetben nem tűnik el, amibe születtünk, a magyar nyelv, a magyar kultúra és vele a legalább 1100 éves magyar államiság története, valamint az a lehetőség, hogy magyarrá váljanak a gyermekeink sok ezer évre, ha mi fenntartjuk – fejtette ki.

Minél inkább olyan emberek születnek és nőnek fel Magyarországon, akik azt gondolják, hogy magyarnak lenni egy: jó, kettő: fantasztikus, három: kivételes, négy: kötelesség adódik belőle, amit jó teljesíteni, jó szolgálni a hazát, akkor sokan leszünk – fogalmazott.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a politikai témák vonzó mediatizált megfogalmazásában, a nyelvi keretek kialakításában még mindig messze a konzervatív demokrata erők előtt járnak – nemzetközileg is – a liberális demokrata erők.

Ezt a munkát kellene pótolni, csak az a baj, hogy nagy erőfölény van a másik oldalon, stabil többség a konzervatív oldalon kizárólag Magyarországon van – tette hozzá a miniszterelnök.

A kétharmad továbbra is áll, mint a cövek, és a végét se látni – jelentette ki a kormányfő. Orbán Viktor közzétett egy albumot is, amiből látszik, rengeteg emberrel fotózkodott.

Köztük volt Győzike is, aki a képet saját közösségi oldalán is megosztotta: “Miniszterelnök úr nagyon szépen köszönöm ezt a csodás 3 napot” – írta a fotó mellé.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)