Orbán Viktor végre konkrét dátumot mondott, mikor lehet szó lazításról: azt is közölte, ő melyik vakcinával oltatja be magát

Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli interjújában a Kossuth rádión egy konkrét dátumot is megemlített, amikor a most érvényben lévő korlátozó szabályok komolyabb lazításáról lehet szó. Egészen pontosan ezt mondta:

“Egészen más helyzetben lehetünk húsvét körül, akkor majd érdemes lesz megfontolni egy sor kérdést: egyszerre nyissunk nagyot vagy fokozatosan, járjon-e előnyökkel az oltás” – közölte a miniszterelnök.

Az oltásokkal kapcsolatban Orbán Viktor most különösen nagy figyelmet szentel Szerbiának, ezzel összefüggésben az alábbiakat hangsúlyozta:

“Szerbia egy komoly ország, meg tudta szervezni a saját ellátását. Ők kipróbálják nekünk azokat a vakcinákat, amikkel nekünk még fenntartásaink vannak” – mondta a kormányfő.

A hazai helyzetről szólva közölte, hogy szerinte jól haladnak az oltásokkal. A jövő hét elejétől megindul a regisztráción alapuló oltás, eddig körülbelül kétmillióan regisztráltak oltásra. Orbán Viktor azt is elárulta, hogy ő maga melyik vakcinával oltatná be magát:

“Én is beoltatom magam, kivárom a sorom, én megvárom a kínai vakcinát, abban bízok” – mondta a miniszterelnök.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!