Orbán Viktor újabb fontos támogatásokat jelentett be: négy fő pontja van ezeknek, rengeteg embert és vállalkozást érintenek

Orbán Viktor bejelentette, hogy a tavasszal bevezetett gazdaságvédelmi akciótervet kiegészítik. Négy fő pontból áll ez a kiegészítés.

A családok és a vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriuma változatlan formában fél évvel, 2021 július 1-ig meghosszabbodik. A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, így csak annak kell felkeresnie a bankját, aki a következő időszakban a moratórium ellenére is törleszteni akarja a hitelét.

A járványügyi intézkedések miatt az ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a bérköltségek kétharmadának átvételével támogatja a kormány, nem kell közterheket sem fizetniük a bérekre. Hasonló intézkedés már létezett, most a vendéglátóhelyek, szállásadó cégek mellett a buszos társaságokra is kiterjesztik.

A kis- és középvállalkozások valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-től a felére csökkentik. A 25 ezer lakos alatti települések erre támogatást kapnak, a nagyobb városok esetében ezt még vizsgálják.

A gyereket vállaló családokat 6 millió forintos lakásfelújítási hitellel támogatják, ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás.

Itt meghallgathatod a teljes bejelentést:

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!