Orbán Viktor új videójában kerek-perec kimondta: “eddig nem tudunk kinyitni, mert bajt hozunk a fejünkre”

Orbán Viktor miniszterelnök újabb videót osztott meg a közösségi oldalán, melyből további részleteket tudunk meg a családokat képviselő civil szervezetekkel folytatott tárgyalásairól.

A videó rögtön a kormányfő egyik igencsak fontos kijelentésével indul: “A nyitás időpontjáról azt tudjuk mondani, hogy amíg nincs minden 65 év feletti beoltva, aki szeretné magát beoltatni, vagyis regisztrált, addig nem tudunk kinyitni, mert bajt hozunk a fejünkre” – szögezte le a miniszterelnök.

Majd a civil szervezetek képviselői következtek. Többek között elmondták, hogy: „minden családot megütött ez az elmúlt egy év, az egyszülősöket duplán.” Ám arra is rámutattak, hogy “ahhoz képest, hogy 10 évvel ezelőtt milyen helyzetben voltak a családok, most azért megerősödve kerültek bele ebbe a nagyon nehéz helyzetbe.”

Majd arról is szó került, hogy vannak olyanok, akik nagyon jól érzik magukat otthon és vissza se akarnak menni az iskolába, ám vannak olyanok is, akik viszont elfáradtak.

Mikor ismét Orbán Viktor vette át a szót, közölte, hogy egy hónapig a kormány még a nyitáson dolgozik, az az ő feladata, de “közben össze kell gyűjteni a gondolatokat meg a jogalapokat, hogy a nyitás az mit is jelent azon kívül, hogy lehet dolgozni, van fizetés, a gyereket be lehet adni az iskolába, óvodába” – mit kell még ezeken kívül a nyitás után megoldani.

Ezután a miniszterelnök arra biztatta a civil szervezetek képviselőit, hogy gyűjtsék össze, írják meg, mit és hogyan kellene csinálni a koronavírus utáni időszakban.

Itt megnézheted a videót elejétől a végéig:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!