Orbán Viktor: “nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, nagyon emelkedik a betegek száma”. Elmondta, mik a legfrissebb adatok:

Orbán Viktor február 19-én, péntek reggel a Kossuth rádióban a járványhelyzet kapcsán a következő fontos fejleményeket közölte:

Elmondta, hogy “nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, nagyon emelkedik a betegek száma”. 3093 új fertőzött van, 110 embert vesztettünk, a kórházban lévők száma emelkedik, ők 4024-en voltak, és 352-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor hangsúlyozta: két görbe fut versenyt egymással, az egyik a vakcinával beoltottak görbéje, a másik az újrafertőzés görbéje. “Versenyt fut az oltások görbéje és a járvány görbéje, ha többen regisztrálnak, életeket nyerünk, ha a harmadik járványhullám görbéje erősebb, életeket vesztünk.”

Ha a harmadik hullám görbéje lesz az erősebb és nem a beoltottak száma, akkor baj lesz, mondta a miniszterelnök, aki hozzátette azt is, hogy a magyar egészségügy kivételesen erős és a kórházaink is jók.

Ha 20 ezer embernek kellene kórházi ellátást biztosítani, az is megoldható lenne a kormányfő szerint. A miniszterelnök elmondta, ő maga is kitölti az online nemzeti konzultációt.

“A döntés felelőssége a miénk, nem mások hozzák meg a döntéseket a kormány helyett. Az újraindítás minden döntéséért a kormány vállalja a felelősséget. Magam is ki fogom tölteni a konzultációt, mert ezt kívánja a becsület” – jelentette ki Orbán Viktor.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!