Orbán Viktor nagy bejelentéseket tett hétfőn az Országgyűlésben: erre számíthatunk a jövőben

Hétfőn elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka, elsőként, napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök szólalt fel. A kormányfő több fontos bejelentést is tett több mint 20 perces felszólalásában:

“Tárgyalások folynak a munkaadókkal és a munkavállalókkal, melyek célja a minimálbér bruttó 200 ezer forintra emelése, jelenleg jó esélye van ennek” – jelezte a miniszterelnök.

Szólt az adóvisszatérítésről is: “2022 február 15-ig visszatérítjük a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett szja-t, a visszatérítés felső hatása a 2021-es átlagbér lesz. Visszatérítésben részesülnek a kisvállalkozók, az ekho-zserint adózók az szja-t, a katások pedig az átalányadó egynegyedét kapják vissza. 1,9 millió szülő számára 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő a járványt, illetve annak 4. hullámát is szóba hozta: “A járványnak lesz negyedik hulláma, számos európai ország mellett a mi számaink is erre engednek következtetni” – hívta fel a figyelmet, majd kiemelte, hogy szerinte a járvány ellen nem a korlátozások és a maszkhasználat, hanem az oltás a legjobb megoldás.

“Ha elegen be leszünk oltva, akkor nem kell visszatérnünk a maszkhasználathoz, korlátozásokhoz” – szögezte le Orbán Viktor.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!  

(Kiemelt kép: MTI)