Orbán Viktor elárulta, tervez-e további szigorításokat, mi lesz a nyitásról szóló konzultációban, és hogy indulhat a részleges nyitás

Orbán Viktor február 12-én péntek reggel a Kossuth Rádióban elmondta, hogy járványügyben a számok javulása megállt, de ennek miértjeire sajnos nincsen igazolt válasz, a legvalószínűbb, hogy a brit vírusvariáns erőteljesen van jelen Magyarországon.

Szólt arról is, hogy a második hullám 94. napjánál járunk, tehát meg vagyunk gyötörve rendesen. Éppen ezért – noha a javulás megállt -, nem tartja szükségét további szigorításoknak, sőt, azt kifejezetten ellenezné.

A kormányfő elmondta, hogy ma délután véglegesíthetik nyitásról szóló online konzultáció kérdéseit, maga a konzultáció pedig a jövő héten veszi kezdetét. Nem lesz benne sok kérdés, 5 vagy 6 kérdést tesznek majd fel. Azt már most elárulta, hogy lesz benne olyan kérdés, ami arra vonatkozik, hogy az oltásigazolás jelentsen-e nagyobb szabadságot.

Orbán Viktor szerint Magyarországon 2-3 millió védett ember kell, akkor lehet részlegesen megnyitni az éttermeket, szállodákat, művelődési házakat.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!