Orbán Viktor elárulta, meddig tartanak az árstopok: ennek rengetegen örülnek majd

Szombat délután rendkívüli kormányinfóra került sor, amelyen Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter több fontos bejelentést is tett.

A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy vajon mi lesz az árstopokkal, marad-e hatósági áras néhány élelmiszer és az üzemanyag.

Gulyás Gergely a sajtó képviselői előtt közölte: a benzin- és az élelmiszerárstop meghosszabbításáról döntött a kormány.

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy a december 31-én lejáró kamatstopot is meg fogja hosszabbítani a kormány legalább fél évvel.

Hangsúlyozta, a kormány minden megtesz, hogy olyan általános gazdasági helyzet legyen az országban, hogy ezeket az intézkedéseket – a rezsicsökkentéssel együtt – fent lehessen tartani.

Azon véleményének is hangot adott, hogy ha az EU az energetikai szankciók kivezetéséről döntene, már másnap felére csökkenne a gáz és az olaj ára.

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán azt is elárulta, hogy a benzin- és az élelmiszerárstopot pontosan meddig hosszabbította meg a kormány.

“Döntöttünk. Az árstopokat december 31-ig, a kamatstopot június 30-ig meghosszabbítjuk. Nekünk Magyarország az első” – írta bejegyzésében a kormányfő.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!