Orbán Viktor: “A következő két hét nehéz lesz, de senki sem hagyunk az út szélén”. Ezeket a segítségeket ígérte a kormányfő:

Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán több hozzászólásra is válaszolt. Az egyik ezek közül arra vonatkozott, hogy miből fog megélni a kommentelő felesége, aki fodrász.

A miniszterelnök a kérdésre az alábbi választ adta:

“Valóban, a következő két hét nehéz lesz, hiszen az eddig nyitva tartó üzletek közül is többet be kell zárnunk, és a szolgáltatások is szünetelni fognak. Akiket ez érint, nehéz helyzetbe kerülnek.

Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén. A következő fontosabb segítséget nyújtjuk: 50%-os bértámogatást fogunk adni a most megszüntetett szolgáltatásban dolgozóknak: fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak.

A munkáltatói járulékot március hónapra – nemcsak a két hétre, egész március hónapra – nem kell majd fizetniük.

Akik állami vagy önkormányzati ingatlant béreltek és abban működtették a szolgáltatásukat vagy a boltjukat, március hónapra ezt a bérleti díjat nem kell megfizetniük.

Azoknak pedig, akik általányadósok – tehát KATÁS-ok vagy KIVÁS-ok, természetesen március hónapra elengedjük az adójukat” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!