Növényi Norbertet is ledöntötte lábáról a világjárvány: “Őszintén úgy éreztem, minden egyes köhögési rohamnál, hogy…”

Növényi Norbert kiváló fizikummal rendelkező, olimpiai bajnok birkózó, ám néhány héttel ezelőtt őt is ledöntötte lábáról a koronavírus. Minderről saját maga számolt be a közösségi oldalán:

„Krisztimnek elment az ízlelése a szaglása száraz köhögése lett és fájtak az izmai, de négy nap múlva már nem voltak tünetei. Én belázasodtam 39-40 fokos lázam volt hihetetlenül izzadtam és legyengültem, még az ujjaim mozgatása is erőfeszítésbe került.” – kezdte beszámolóját az 1980-as moszkvai olimpia bajnoka. Majd így folytatta:

“Hat nap után a láz váratlanul elmúlt és helyette elkezdtem köhögni. Embertelen volt, mert csak apró levegőt tudtam venni, nem tudtam a tüdőm teleszívni és hihetetlen fullasztó köhögő rohamok jöttek, ami rengetek váladékot hozott elő az orromból és köhögtem fel a tüdőmből. A fejem úgy éreztem minden egyes köhögési rohamnál, hogy szétrobban mintha szöget vertek volna a halántékomba, úgy éreztem, hogy a szememet mintha valami kiakarta volna tolni a fejemből, a tüdőm a hasammal együtt majd szét robbant. Hihetetlenül fájt mindenem és őszintén úgy éreztem, minden egyes köhögési rohamnál, hogy az lesz számomra az utolsó! Öt nap után a tünetek elkezdtek enyhülni és ma már elmondhatom, hogy jól vagyok.”

Nagyon bízunk abban, hogy ezek után Norbi mihamarabb visszanyeri a régi formáját. Az olimpiai bajnok sportoló a TV2-nek is mesélt az embert próbáló időszakról, ezt itt tudod meghallgatni:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!