Nóóóórmális? Az M0-s autóút belső sávjában büntetőfékezett egy sofőr. Meg is lett az eredménye:

Egészen döbbenetes, hogy milyen felelőtlen autósok vannak. Az rendben van, hogy felidegesítette valami a sofőrt, de mégis mi visz rá valakit arra, hogy egy autóút belső sávjában büntetőfékezzen?

Mégis mire számít ilyenkor a vezető? Nem gondol bele abba, mekkora balesetet okozhat?

Elképesztő esetről számolt be közösségi oldalán a Magyar Közút: “Múlt szerda kora délután az M0-s autót belső sávjában történő büntetőfékezésből lett baleset.

Az előzményeket nem tudjuk, hogy mi miért történhetett, de a végeredménye az lett, hogy két jármű megsérült, amelyek kisebb dugót okoztak a gyorsforgalmi úton.

Néhány perc alatt kint volt az útellenőrünk és a rendőrség is. A rendőrök villámgyorsan kiterelték a balesetezőket a leállósávra, hogy ne legyen még nagyobb torlódás.

Információink szerint mind a ketten elismerték, hogy hibáztak.

Az egyik legértelmetlenebb és legveszélyesebb autós húzás a büntetőfékezés, mellyel nemcsak magukat, az autó esetleges utasait veszélyeztetik az ilyen járművezetők, hanem a közlekedés többi résztvevőjét is.

Ráadásul egy kisebb koccanással több száz vagy ezer ember utazását is tönkretehetik az ilyen felelőtlen autósok.

A büntetőfékezés nagyon nem menő, a vélt vagy valós sérelmeinket a megfelelő helyen, időben és módon kezeljük, ne egy gyorsforgalmi út belső sávjában” – olvasható a bejegyzésben.

Íme a videó az esetről:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!