Nem semmi, hol bukkant fel Puytin, miközben elfogatóparancsot adtak ki ellene

Mi is beszámoltunk róla, hogy pénteken elfogatóparancsot adott ki az orosz elnök ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság, ugyanis háborús bűnökkel vádolják.

Ennek ellenére Putyin a Krímben tett előre be nem jelentett látogatást szombaton. A terület ráadásul a nemzetközi közösség szerint Ukrajnáé.

Immár 9 éve annak, hogy a területet az orosz álláspont szerint Oroszországhoz “csatolták”, ennek apropóján látogatott a félszigetre Putyin.

Az orosz állami televízió tudósítása szerint az elnök részt vett egy szevasztopoli művészeti iskola megnyitóján Mihail Razvozsajev, a város kormányzójának társaságában.

“Elnökünk, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin tudja, hogyan kell meglepetést okozni. A szó jó értelmében” – írta Telegram-csatornáján a szevasztopoli kormányzó.

A kormányzó szerint az eredeti terv az volt, hogy az orosz elnök csak videokonferencia keretében csatlakozik az iskola megnyitó ünnepségéhez.

2014-ben Oroszország március 18-án vette el Ukrajnától a Krímet, miután a megszállt félszigeten nemzetközileg el nem ismert népszavazást tartottak.

A Krím “elcsatolását” a nemzetközi közösség nem ismeri el.

Vlagyimir Putyin az Ukrajna ellen tavaly februárban indított háború óta most első alkalommal utazott el a Krímbe.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök januárban kijelentette, hogy fegyverrel fogják visszafoglalni a félszigetet, amelyet ukrán területnek tartanak.

Moszkva ugyanakkor ragaszkodik hozzá, hogy a Krím Oroszország része, és nem hajlandó vitát nyitni a terület hovatartozásáról egy esetleges béketárgyalás során.

Ezt a képet készítették Putyinról a Krím-félszigeten:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: részben MTI)