Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentette, mi a kormány terve az idei érettségikkel: szerinted jó döntés?

Az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán a középiskolai felvételikről, illetve az idei érettségiről is beszélt. Az alábbiakat emelte ki:

A középiskolai felvételi írásbeli részét zavartalanul megrendezték, a jelentkezők többsége részt is vett a vizsgán. Az eredmények nagyon hasonlóak az előző évekhez képest, csak 2-3 pontos ingadozást tapasztaltak. A nyolcadikosok átlageredménye 47,2 pont volt.

A hatodik évfolyamon, 58,7 pont, a negyedikeseknél 63,7 pont az átlag. Ez megegyezik a korábbi évek átlagával. Ez jó visszaigazolás a közoktatás járvány alatti teljesítményéről – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

“Mind az írásbeli, mind a szóbeli érettségit le tudja a kormány bonyolítani a mostani helyzetben” – mondta az államtitkár hozzátéve, tavaly sehol sem alakult ki járványgócpont.

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy az érettségi felkészülés során van lehetőség egyéni találkozókra. Az oltásokról azt mondta, hogy az oktatási intézményekben is minél többen regisztráljanak az oltásokra. Eddig az oktatási dolgozók 26 százaléka kérte a vakcinát, míg a 60 év feletti pedagógusok esetében 55 százalék.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!