Magyar Péter videóban fedte fel, ki beszél a leleplező hangfelvételen, és mi mindenről van szó!

Magyar Péter hétfő este Gulyás Balázs újságírónak beszélt arról egy interjúban, ki hallható a leleplező hangfelvételen, és mi mindenről van szó.

Magyar több dolgot is elárult a felvételről, melyet kedd reggel 9 órakor fog nyilvánosságra hozni és leadni az Ügyészségnek.

Azt mondta, 2023 januárjában készült a felvétel a Varga Judittal közös lakásukon, amikor a Völner-Schadl-ügyről és Rogán Antalról beszélgettek.

A felvételen tehát ezek szerint Varga Judit és Magyar Péter hallható.

Magyar Péter szerint ki fog derülni belőle, hogy Varga első kézből kapott információkat a Völner-Schadl-ügyről, és a beszélgetésben Rogán Antal neve is szóba kerül.

Varga Judit a tavaly januári beszélgetés során elkezdte magyarázni Magyar szerint, hogy „ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni”.

Magyar Péter azzal indokolta, hogy felvette a volt feleségével folytatott beszélgetést, mert úgy érezte, ezzel meg tudja védeni a családját.

„Nem vagyok magamra büszke, hogy egy ilyen felvételt kellett elkészítenem. Arra meg főleg nem, hogy nyilvánosságra kell hoznom. De a szükség törvényt bont” – mondta. Szerinte közérdek, hogy a felvétel az ügyészséghez kerüljön és azt a nyilvánosság is megismerje. Azt, mondta ezzel akarja nyomás alá helyezni az ügyészséget, hogy lefolytassák az eljárást.

A volt feleségétől azt kérte, tanúskodjon az ügyészségen, de ő ezt elutasította.

Magyar azt is elmondta, hogy szerinte ha a kormány most nem gyakorol bűnbánatot, akkor úgy jár majd, mint a Gyurcsány-kormány, amikor nem mondtak le az őszödi beszéd kiszivárgása után.

“Nem szeretném ezt túlzottan felhájpolni. Ez egy bonyolult ügy, érteni fogja majd, akinek értenie kell” – tette hozzá. Hogy mi mindent mond még Magyar Péter a hangfelvétellel kapcsolatban, az kiderül a videóból:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!