Küszöbön a csodálatos, tavaszi idő: már csak ennyit kell kibírnunk, hogy végre hozzánk is elérjen

Szerencsére már csak egy-két napot kell kibírnunk a szokatlanul hűvös és szeles időből, aztán csütörtöktől nagyot fordul a helyzet és beköszönt végre a tavasz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből:

“Szerdán a Tiszántúlon kevesebb lesz a felhő, többórás napsütés valószínű, máshol általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szórványosan előfordulhat zápor, hózápor. Az északi szél napközben sokfelé megerősödik. A maximum-hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

Csütörtökön kezdődik az erőteljes felmelegedés: Általában gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk. Néhol záporeső, kezdetben egy-egy hózápor is előfordulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -8 és +3 fok között alakul, északkeleten várható a hidegebb, nyugaton az enyhébb hajnal. A csúcsérték már 8 és 14 fok között valószínű.

Pénteken tovább melegszik az idő: Általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban jobbára -2 és +3 fok között várható, de északkeleten -3, -6 fokot is mérhetnek. Délután 10, 18 fokot olvashatnak le a hőmérőkről, nyugat felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.

Hétvégén is meleg, tavaszi időre számíthatunk: Szombaton a déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali -2, +5 fokról délutánra 12 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap pedig változóan felhős időben lesz részünk. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 1 és 6, délután 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)