Koronavírusban elhunyt a csodálatos hangú énekes, aki a tátogó bandatagok helyett valóban a hangját adta a világslágerhez

Koronavírus-fertőzésben elhunyt John Davis, aki az 1990-ben Grammy-díjat kapott Milli Vanilli duó valódi énekhangja volt – jelentette kedden a német Bild online kiadása.

A tragikus hírt az énekes lánya is megosztotta közösségi oldalán: “Sajnos édesapám ma esete meghalt koronavírusban. Sok embert tett boldoggá a nevetésével, a mosolyával, szeretetével, de mindenekelőtt a zenéjével. Olyan sokat adott a világnak, most adjunk neki mi is egy utolsó tapsot. Nagyon fogsz hiányozni” – írta.

John Davis nemzetközileg elismert énekes, basszusgitáros és zeneszerző volt. Olyan szupersztárokkal játszott és énekelt együtt mint Luther Vandross, Babyface, Eric Burdon, Robin Beck, Uwe Ochsenknecht, Marianne Rosenberg, Sasha és még sokan mások.

Mint ismert a Milli Vanilli nevű popzenekart annak idején Frank Farian hívta életre, és hatalmas sikereket értek el például a “Girl you know true” című nótájukkal.

Egyesek már 1989 során feltételezték, hogy a két frontember, Morvan és Pilatus imposztorok, akik csak tátognak a mások által felénekelt számokra. Emlékezetes maradt a híres botrány a bristoli koncerten, ahol a Girl You Know It’s True számukat adták elő. Technikai hiba folytán a lejátszókról csak a Girl You Know It’s… hallatszott folyamatosan, mialatt a két énekes a már begyakorolt mozdulatokat és tátogást adta elő, amelyet közel nyolcvanezer néző láthatott saját szemével.

Ebben a videóklipben tehát nem John Davis, hanem a két tátogó tag látható, a hang viszont az övé:

Nyugodjon békében.