Kiszivárgott Orbán Viktor kötcsei beszéde: 2030-ra és 2060-ra is van egy komoly terve

A miniszterelnök ősszel megpróbálja megakadályozni, hogy az Európai Unió újabb hat hónappal meghosszabbítsa az Oroszország elleni szankciókat, a Fidesz új generációjának akár 2060-ig képesnek kell lennie kormányozni, hamarosan újabb családtámogatási intézkedéseket jelentenek be – a Szabad Európa több résztvevővel beszélve részleteket tudott meg Orbán Viktor kötcsei beszédéből.

Arról is beszélt, hogy az ukrajnai háború akár 2030-ig is elhúzódhat, és az ország területének egyharmadát veszítheti el.

Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban tudatosan kezdett kinevelni egy új generációt a Fideszben, akik később képesek lennének kormányozni. Nekik kellene akár 2060-ig is vezetni az országot.

Konzervatív hálózatépítést is tervez: a Nemzeti Együttműködés Rendszere után létrehozná a Nemzetközi Együttműködés Rendszerét is. Ezen felül ősszel megpróbálná megakadályozni az Oroszország elleni uniós szankciók meghosszabbítását.

Mivel szerinte 2030-ra a V4-ek nettó befizető tagállammá válnak, addig el kell gondolkodnia az országnak az EU-tagság értelmén.

Azzal is számol, hogy eddigre széteshet az eurózóna, vagy akár az EU is. Szerinte 2040-re több uniós nagyvárosban többségben lesznek már a muszlimok, a V4 pedig erős hatalmi központtá válhat.

Megígérte, hogy két héten belül újabb családtámogatási intézkedéseket jelent majd be.

A kötcsei piknikre kormánypárti médiumok munkatársait is meghívták, ám eddig egy anyag sem jelent meg arról, miről beszélt zárt körben a miniszterelnök.

Négy fő stratégiát fogalmazott meg, amiből nem hajlandó engedni:

Demográfia: Itt mindent meg kell tenni a népességnövekedésért, ezért két héten belül új intézkedések várhatók.

A teljes foglalkoztatottság megőrzése és a jövedelmek értékének megóvása.

A gazdaság folyamatos modernizálása.

A nemzetegyesítés (itt a források szerint a határon túli magyarokra gondolt a kormányfő).

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!