Kiszivárgott egy hangfelvétel, melyen Karácsony így fogalmaz Vitézyről: “Lapáttal fogjuk agyonverni!” „Olyan szinten hiú, hogy…”

Nyilvánosságra került egy hangfelvétel, melyben Karácsony Gergely durva kijelentéseket tesz:

„Én azon gondolkodom, hogy a Vitézyvel beszélek, ezt el kéne mondani, hogy ezt ő vállalja, akkor… akkor… lapáttal fogjuk agyonverni” – mondja Karácsony egy ponton, aztán a hivatalosan az LMP, majd később a kormányoldal által is támogatott Vitézy Dávidról így fogalmaz:

„Olyan szinten hiú, hogy ez elképesztő. Ezért gondolom azt, hogy szerintem nagyon rosszul fogja viselni ezt a kampányt. És lehet, hogy ezt az orrára kéne kötni, hogy nem akarom megzsarolni, de na, mi lapáttal fogjuk verni.”

A második részben az ellenzéki pártok közötti ellentétekről és szövetségekről beszél Karácsony Gergely:

„Én azzal teljes mértékben egyetértek, hogy a DK-t azzal kell bizonytalanságban tartani, hogy ezt a Momentummal kötött szövetséget nyitva tartjuk, az LMP-t meg azzal kell frusztrálni, hogy ezt bezárjuk…” – mondja a városvezető.

Míg a harmadik részben a saját főpolgármesterségét értékeli: Most, ha őszinte akarok lenni, az én főpolgármesteri működésem legsikeresebb projektje, az tulajdonképpen egy: a Fidesz fegyverét adaptáltuk” – jelenti ki a Budapesti Lakógyűlés és a Nemzeti Konzultáció közötti párhuzamra utalva.

A felvétel meghallgatása után Karácsony így értékelte a hallottakat Telexes interjújában:

„Szerintem az, hogy ezeken a hangfelvételeken miket mondok, annak a jelentősége 10-es skálán 1-es.

Aminek a 10-es skálán 10-es jelentősége van, az az, hogy Magyarország legnagyobb közvetlenül választott politikai vezetőjét folyamatosan, szisztematikusan lehallgatják” – hangsúlyozta.

Közben Vitézy Dávid bejelentést tett, melyben elárulta, kéri-e a szavazatok újraszámlálását: ide kattintva láthatod.

Íme az interjú, amelyben szóba kerül a hangfelvétel:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!