Kiderült, meddig marad még a kellemes, őszi idő: erre kell készülnöd

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán adott hírt arról, meddig tart még kellemes idő:

“Még legalább egy hétig nem számíthatunk érdemi időjárás-változásra, sőt vasárnaptól még melegedés is várható!

Jelentős csapadék jövő csütörtökig nem lesz, de pénteken és szombaton egy gyenge hullámzó frontnak köszönhetően helyenként – tehát kevés helyen – kisebb eső, zápor előfordulhat.

A többi napon csapadékmentes időre készülhetünk” – kezdődik a Facebook poszt, majd így folytatódik:

“Most a hét további részében közepesen, olykor erősen felhős idő valószínű, hétfőtől kezdődően viszont a napsütés lesz túlsúlyban – az éjszaka képződő ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlása után.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombatig 20 fok közelében alakulhat, majd vasárnaptól délies áramlással melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, így további néhány fokot még erősödhet is a nappali felmelegedés mértéke.

Vasárnaptól szerdáig a maximumok döntően 19 és 24 fok között valószínűek, de egy-egy helyen hétfőn és kedden a 25 fokos csúcsérték sem kizárt. Az éjszakák fagymentesek lesznek, 5 és 13 fok közötti minimumokra számíthatunk.

Változás legkorábban a jövő hét második felében lehet, amikor is a jelenlegi modellfuttatások alapján csütörtök környékén markánsabb hidegfront érkezhet lehűléssel, de ennek mértékében – ahogy az a fáklyadiagramokon is látható – még meglehetősen nagy a bizonytalanság” – olvasható a bejegyzésben.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

(Kiemelt kép: Getty Images)