Kiderült, ki lett Magyarország Szépe: te is ezt a lányt választottad volna?

Négy év után újra megválasztotta a szakmai zsűri Magyarország Szépét, valamint két udvarhölgyét a Duna televízió vasárnapi gálaműsorában; Magyarország Szépe Hacsi Boglárka lett, az első udvarhölgy címet Szabó Orsolya, a második udvarhölgyét Novák Zafír Bella kapta.

A Közönségdíjas Hegyi Zsanett lett, a Miss Charity alverseny győztese pedig Hatos Kitti. A Duna televízió nézői a határon túlról is szavazhattak az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre. Hacsi Boglárka a Miss World Hungary cím birtokosa lesz egy éven át, és képviseli az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn.

Idén először a szépségkirálynő jószolgálati munkájának kiemelt feladataként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lesz. A nemzeti döntőt Somossy Barbara és Csitári Gergely vezette; a versenynek hagyománya van a közmédiában, a Miss World Hungary döntője 2014 óta itt látható.

A műsorban idén már nem volt bikini tour, ehelyett egy úgynevezett fitt tour-ban vonultak végig a kifutón a versenyzők, sportruhában, emellett a már jól ismert kreatív tour-ban magyar tervezők kreációit viselték.

Az estélyi és nemzeti öltözékeket idén is a zsűri egyik tagja, Merő Péter divattervező alkotta meg. Új műsorelemként jelent meg a királynő tour, ahol az elmúlt hét év döntősei tértek vissza, felidézve a korábbi évek versenyeit.

Idén először két közösségi média arca is volt a produkciónak, két korábbi királynő személyében: a 2017-es győztes, jelenleg joghallgató Koroknyai Virág, valamint a 2019-es Miss World Hungary győztese, Nagypál Krisztina.

A legismertebb és legrégebbi szépségversenyt, a Miss World-öt először 1951-ben rendezték meg, az elmúlt 72 évben változatlan céllal, hogy a szépséget a jótékonyság szolgálatába állítsák. A mindenkori világszépe nemzetközi karitatív feladatokat lát el, az általa felkarolt ügyek pedig kiemelt figyelmet kapnak.

A világverseny szlogenje “Beauty with purpose” – azaz a szépség, céllal, ezért a Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója továbbra is az, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A leendő nyertesnek fel kell karolnia egy jótékony ügyet, amelyet itthon és a világversenyen egyaránt képvisel.

Íme a győztes: Hacsi Boglárka

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI, képek: MTI – Vasvári Tamás)