Kiderült, ki az a 2 magyar, aki meghalt a svéd repülőbalesetben! VIDEÓ és felkavaró részletek:

Lezuhant egy kisrepülő Svédországban, két magyar utasát holtan találták meg hétfőn – közölte a svéd rendőrség.

A propelleres sportrepülő Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falunál csapódott egy tóba vasárnap.

A roncsot és utasait – két 40-50 év közötti magyar állampolgárt – hétfőn reggel találták meg búvárok és helikopterek segítségével.

Az SVT svéd köztévé hatóságokra hivatkozó jelentése szerint a repülőgép Lengyelországból szállt fel, és a svéd fővárostól északnyugatra fekvő Dala-Järnába tartott.

Menet közben azonban ismeretlen okból megváltoztatta útirányát, és a Stockholmtól 100 kilométerre délnyugatra lévő Skavsta nemzetközi repülőtér irányába tartott.

A Wizz Air egy közleményt juttatott el az RTL.hu-nak, amiből kiderül, hogy a pilóta és az utas is a légitársaság alkalmazottja volt.

Vasárnap este két kollégánk balesetben életét vesztette Svédországban. Mivel magánúton voltak, így a tragédia részleteiről a légitársaságnak is csak annyi információ áll a rendelkezésére, amit a hatóságok eddig a nyilvánosságra hoztak.

Két nagyszerű, szakmailag tökéletesen felkészült kollégát vesztettünk el. A Wizz Air osztozik a hozzátartozók fájdalmában és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családtagok, barátok és a kollégák felé – áll a közleményben.

Itt láthatod, hogyan végzik dolgukat a mentők és a rendőrök a baleset helyszínén:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(A kiemelt kép illusztráció, forrása: Shutterstock)