Karsai Dánielnek az évértékelő után elfogyott a türelme: Kertelés nélkül kimondta, mit érez!

Karasi Dániel elkeseredett bejegyzést tett közzé Facebook oldalán, melyben kertelés nélkül beszámolt arról, mit érez most.

Mindezt abból az apropóból tette, hogy Orbán Viktor szombaton évértékelőt tartott.

A halálos betegségben szenvedő ügyvéd így írt benyomásairól: “A köztársasági elnök jogintézménye megmentésre szorul. A kegyelmi jogkör pontosabb definiálására van szükség. De nem egy szakmailag teljesen téves tiltással, hanem a kegyelmi ügyek átgondolt nyilvánossá tételével.

A magyar egészségügy haldoklik. Ez az állam felelőssége. Csak az ott dolgozók emberfeletti erőfeszítése miatt működik valahogy, de ennek ellenére a magyar egészségügybe bekerülők a krónikus emberhiány miatt objektíve nem kapnak az emberi méltóságnak megfelelő ellátást. Orbán Viktor erre egy szót sem vesztegetett.

Az életvégi döntésekhez való jog szintén kimaradt Orbán Viktor által érdekesnek tartott témák közül. Pedig ez az ügy önmagán túl mutató, szimbolikus jelentőséggel bír.

Ennek a kérdésnek a lényege ugyanis az emberi méltóság. Ami az Alaptörvény értelmében az emberi lét alapját képező, sérthetetlen alapvető jog.

Így az egész jogrendszer fundamentuma. Aki ezt semmibe veszi, és Orbán Viktor sajnos ezt tette, magát az emberhez méltó Magyarország megteremtését tagadja.

Úgy gondolom, világnézettől függetlenül ideje felszólítanunk a Kormányt, hogy foglalkozzon valós problémáinkkal” – írta bejegyzésében a jogász, melyet így zárt:

“Világnézeti hovatartozástól függetlenül, mindenkinek nagyon szép hetet kívánok”.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!