Karácsony Gergely: “Most nem a harsányságnak, nem a lózungoknak, végképp nem a sikerpropagandának van itt az ideje, hanem…”

A mai nap ismét rettenetes számok láttak napvilágot Magyarországon a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Karácsony Gergely főpolgármester ennek apropóján tette közzé legújabb Facebook bejegyzését:

“Ebbe nem lehet beletörődni. A mai nap a koronavírus-járvány eddigi leghalálosabb napja. Magyarország napok óta vezeti a világ legszomorúbb listáját: lakosságarányosan nálunk halnak meg a legtöbben az egész világon. Nem lehet elégszer figyelmeztetni magunkat: minden adat, minden szám mögött életek, sorsok vannak. Az együttérzés, a szolidaritás, az emberség parancsa kötelező erejű. Budapest holnap, március 24-én egy perces csenddel emlékezik az áldozatokra, délben egy percre megáll a közösségi közlekedés.

Ez a gesztus, tudom, nem csökkenti azok fájdalmát, akiktől elvette szerettüket a járvány, de talán éreztethetjük velük is és emlékeztethetjük magunkat: Budapest olyan közösség, amely tudja, hogy az életnél, az embernél nincs fontosabb, minden gondolatunk, minden tettünk csakis ebből indulhat ki. És, hogy itt most nem a harsányságnak, nem a lózungoknak, végképp nem a sikerpropagandának, hanem az elcsendesedésnek van ideje. Az együttérzésnek és az együttműködésnek.

A szerdai budapesti egy perces csend egyben a hála kifejezése mindazoknak, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, és azoknak is, akik munkájukkal a nehéz időkben is működésben tartják a várost és az országot is” – írja közösségi oldalán Budapest főpolgármestere.

Karácsony Gergely teljes bejegyzését itt olvashatod el:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI – Mónus Márton)