Illatosíthatsz, sőt még elveszett ékszereidet is megtalálhatod a porszívóval: ezek a trükkjei

Mutatunk pár trükköt, amiknek a segítségével porszívónknak még az eddigieknél is szélesebb körben vesszük hasznát:

1.) Wc papír guriga alkalmazása

Ha nincs a porszívónkhoz igazán kicsi szívófejünk, amely a legkisebb, legszűkebb helyekre is beférkőzne, elég a szívófejet egy kemény papírból készült gurigával (pl. wc papír gurigával) helyettesítenünk, melynek a végét tetszés szerint begyűrhetjük. Így már nem lesz előttünk akadály:

2.) Helyiség/lakás illatosítása porszívóval

Nem is túl munkaigényes a dolog: tegyünk pár öblítőgyöngyöt a porzsákba. Hosszan tartó, kellemes illatot kapunk a tisztaság mellé!

3.) A mosógépet is kiporszívózhatjuk

A kárpitokhoz gyártott, finom sörtéjű kefével (természetesen áramtalanított) mosógép dobját átporszívózva meg tudjuk azt tisztítani a felhalmozódott ruhaszöszöktől.

4.) A porszívó megtalálja az elveszett ékszereket

Ugye, hogy ha elveszítjük az egyik fülbevalónkat a lakásban, rögtön attól félünk, hogy majd nehogy felszívjuk a porszívóval? Holott pont ez a megoldás is: ha befőttes gumival harisnyát erősítünk a porszívó csövére, a porszívó anélkül “segít nekünk megkeresni” az ékszert, hogy felszippantaná azt.

5.) A bútornyomok eltüntetése porszívóval

Ha egy bútor sokáig nehézkedik a szőnyegre, ugyanazon a helyen, akkor az sajnos nyomot fog hagyni, és ha eltesszük onnan, a szőnyeg csúnya maradhat. A nyomok azonban eltüntethetők: nincs más dolgunk, mint átdörzsölni a helyet jégkockával, majd pedig porszívóval elsimítani a szőnyeg szálait.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudnodkell)