Hosszú Katinka meglepően nyilatkozott 7. helye után: “Azért nem halt meg senki”

Hosszú Katinka tokiói olimpiai teljesítménye sajnos eddig elmarad saját elvárásaitól: vasárnap 400 méter vegyesen ötödik, szerdán 200 vegyesen pedig hetedik helyen ért célba.

Természetesen a háromszoros olimpiai bajnok úszónő nagyon csalódott volt és letörten nyilatkozott, ám rögtön egy meglepő felütéssel kezdett:

„Azért nem halt meg senki” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok a magyar újságírókhoz érve egy mosolyt megengedve magának. – “Sajnálom, hogy pont egy olimpián esett meg, amikor így úszom.”

Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy a májusi, budapesti Eb-n legerősebb számában, 400 méter vegyesen miért tudott két másodperccel jobb időt elérni, mint most az ötkarikás játékokon. Szerinte fizikálisan sokkal jobb állapotban van jelenleg, azóta öt kilót leadott, így papíron most kellett volna legalább két másodperccel gyorsabbnak lennie. „Leúszom a 200 méter hátat. Persze nem az a 200 méter hát lesz, amit látni szoktak tőlem” – válaszolt arra, hogy az önmaga számára is csalódást keltő szereplés után a 200 méter pillangóhoz hasonlóan visszalép-e a negyedik számtól.

A magyar úszósport egyik legkiemelkedőbb alakja kifejtette, hogy ha nincs a pandémia okozta leállás, akkor biztosan nem így úszik. „Így biztosan nem tudom abbahagyni” – zárta szavait a 9-szeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok, aki a japán fővárosban csütörtökön – közép-európai idő szerint – este 20.09-kor kezdi meg szereplését a 200 méter hát előfutamában.

Utolsó tokiói versenyszáma – amelyben Rióban csak hat század különbséggel lett második – elődöntőjére pénteken, a fináléra pedig szombaton kerül sor.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI, kiemelt kép: Hosszú Katinka Instagram oldala)