Hollik István elárulta, mi a kormány valódi terve a benzinárstoppal október 1. után:

Az üzemanyagárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent, a rezsicsökkentés pedig csaknem 190 ezer forint havi megtakarítás egy átlagos fogyasztású családnál.

Ennyivel többet kellene fizetni, ha a kormányzás felelőssége a baloldal kezében lenne – hangzott el Hollik Istvántól a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint egyértelműen látszik, hogy nem igazak azok a brüsszeli ígéretek, amelyek szerint a szankció nem fogja érinteni az európai lakosokat, illetve az Európában működő vállalkozásokat.

Komolyan érinti, és most már az emberek mindennapjait is érinti – mondta a műsorban.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: a magyar kormány célja a háborús infláció mértékének csökkentése, ezért vezették be az ársapkákat.

Mint fogalmazott: a baloldal az élelmiszerár- és a benzinárstopot a mai napig támadja, ha ők kormányoznának, ezek a segítségek nem állnának a magyar családok rendelkezésére, ahogy a rezsicsökkentés sem.

Hollik István jelezte: az üzemanyag-helyzetet nehezítette, hogy a magyar üzemanyag-fogyasztást teljes mértékben biztosító százhalombattai finomítót a Mol-nak karbantartás miatt le kell állítania, ezt már nem lehetett tovább halogatni.

Ugyanakkor, mint a politikus rámutatott, a nehéz európai helyzet ellenére Magyarországon a gáz- és az áramellátás biztosított.

A gáztározók töltöttségét nem a tárolók kapacitásához, hanem a lakosság és a gazdaság éves fogyasztásához kell mérni. Ehhez mérve a magyar gáztározók már közel 30 százalékos töltöttségi szinten vannak, ezzel szemben az európai átlag csak 18 százalék – ismertette.

Mi lesz október 1. után?

Hollik Istán kifejtette, hogy az üzemanyagárstop október 1-jéig áll fenn, ezen a kormány nem változtatott, azonban, Hollik kiemelte:

„Ha szükséges, és a magyar gazdaság lehetővé teszi, akkor küzdeni kell azért, hogy ez az eszköz október 1-je után is rendelkezésre álljon” – hangsúlyozta.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)