Hatalmasat fordul időjárásunk a hétvégére, nagyon fogunk fázni: így áraszt el minket a hideg levegő

Óriásit fordul az időjárásunk a hétvégére és a változások már pénteken elkezdődnek. Az elmúlt heteket meghatározó szürkeség elillan, kitisztul az idő, de emiatt nagyon hideg lesz, éjszaka szinte mindenhol fagyni fog és napközben sem lesz 5-6 foknál melegebb.

Pénteken északnyugat, észak felől általában gyorsan csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Ugyanakkor a Dunától keletre egy észak-déli sávban, továbbá a délkeleti megyékben estig még sok lehet a felhő, és ott még a délután folyamán is lehet helyenként eső, zápor. A hegyekben néhol havaseső-zápor, esetleg hózápor is lehet. Az északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, délkeleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Szombaton sok napsütés várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de a fagyzugos részeken akár mínusz 9 fokot is mérhetnek. A maximumhőmérséklet plusz 3 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap a hajnali ködfoltok feloszlását követően hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A délutáni, esti órákban egyre több és egyre vastagabb fátyolfelhő érkezik, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat, met.hu)